Hoe je 10 Kilo afvalt in 60 dagen :

Voorbeeld van een dieetplan

 

10 kilo afvallenAls je op zoek bent naar een methode voor 10 kilo afvallen in 60 dagen,

dan is het raadzaam om dit gewichtsverlies gelijkmatig te spreiden over die 60 dagen. Je lichaam functioneert het beste als het niet meer dan 1 kilo per week verliest. In het begin van je afslankingstraject kan dit misschien iets meer zijn . Om 1 of 1,5 kilo per week te verliezen, moet je je houden aan een strikt plan waarbij je een voedzaam en caloriearm dieet volgt, terwijl je elke dag de training volgt.

Aangezien training een groot deel uitmaakt van dit afslankingsplan, is het nodig dat je zeker 1500 calorieën per dag opneemt om in je energiebehoeften te voorzien. Hieronder vind je een voorbeeld van een afslankingsplan dat aanbevelingen bevat voor voeding en lichaamsbeweging:

Mini Maaltijden

Om je stofwisseling en je vetverbranding gedurende de hele dag actief te houden en om te voorkomen dat je gaat overeten, moet je meerdere mini maaltijden gebruiken gedurende de dag in plaats van 2 of 3 grote maaltijden. Je lichaam heeft moeite met het verteren van grote porties voedsel in een keer, en het teveel wordt opgeslagen als vet. Daarom, als je gedurende de dag continu je lichaam voedt met kleine en voedzame porties voedsel, zal je tevreden blijven en blijft je stofwisseling werken op zijn maximale capaciteit .

Levensmiddelen

Het is essentieel om een goed uitgebalanceerd dieet te volgen, omdat je lichaam voedingsstoffen uit elke voedselgroep nodig heeft . Je moet koolhydraten , magere eiwitten , fruit, groenten , magere zuivelproducten en kleine hoeveelheden gezonde vetten opnemen in je dieet. Je moet een zorgvuldige voedingsmiddelen uit elke groep selecteren, en ervoor zorgen dat je daarbij de juiste keuzes maakt. De koolhydraten moeten komen uit volle granen en vezels , en de vetten moeten komen uit gezonde bronnen zoals avocado’s , noten en olijfolie.

Voorbeeldmenu

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe de voeding van een gezonde dag eruit ziet :

 • 07:00 : een omelet met groenten en de helft van een banaan
 • 11:00 : vetvrije yoghurt vermengd met natuurlijke haver en bessen
 • 01:00 : gegrilde veggie sandwich op volkoren brood met avocado en mosterd ( zonder mayo )
 • 15:00 : wortelen en andere rauwe groenten met hummus
 • 18:00 : gegrilde kipfilet of vis met kruiden en groenten
 • 21:00 : appel met een eetlepel pindakaas

Cardiovasculaire oefening

Uw gewichtsverliesplan moet ten minste 5 dagen van cardio bevatten om calorieën te verbranden en om uw hart te ondersteunen. Je moet ernaar streven om gedurende 30 minuten tot een uur intensief te trainen gedurende elk van deze sessies . Iets dat je hartslag verhoogt en dat ervoor zorgt dat je zweet kan worden beschouwd als cardio, of het nu joggen, zwemmen, lopen, fietsen of gewoon een stevige wandeling in uw buurt is.

Krachttraining

Krachttraining is een even belangrijk onderdeel van je fitnessplan. Het zorgt voor dat je een strak lichaam en voor het opbouwen van spiermassa. Hoe meer spieren je lichaam bevat , hoe efficiënter het calorieën zal verbranden … zelfs in rust. Begin met het tillen van gewichten van 3 tot 5 pond en verhoog dan geleidelijk de weerstand . Probeer andere vormen van krachttraining uit , zoals squats , in combinatie met het heffen van gewichten om de intensiteit te verhogen . Krachttraining dient minimaal 3 dagen per week te worden uitgevoerd .

Flexibiliteitoefeningen

Vergeet ook de flexibiliteitoefeningen niet, want zij zullen ook je lichaam strakker maken en ze helpen voorkomen dat je spieren blijvende schade oplopen. Yoga en Pilates zijn goede flexibiliteitoefeningen die je niet alleen een groot stuk op weg helpen, maar die je ook zullen helpen om centimeters te verliezen.

Klik Hier als je blijvend gezonder wilt worden? Ontdek de theorie over gezonde voeding en een gezonde levensstijl die je praktisch in je leven kunt integreren. 

Zo ontdek je:gezonde_gewoontes

 1. Het drankje dat je ‘vreetbuien’ zo goed als elimineert en je in één keer voorziet van je dagelijkse behoefte aan groente en fruit
 2. Welk voedingsmiddel (dat je dagelijks eet) je dik maakt zonder dat je het door hebt
 3. Het hormoon dat je lichaam zelf aanmaakt en tegelijkertijd zorgt voor verjonging en vet verbranding
 4. met welke bewegingsmethode je dit binnen 8 minuten kunt stimuleren
 5. Met welke mentale ‘klik’ je het jojo-effect met de bijbehorende terugval kunt doorbreken
 6. Een gezonde lunch die maar 3 minuten bereidingstijd kost
 7. Waarom te weinig eten je gewicht doet toenemen en je juist vet verliest door meer te eten
 8. Recente onderzoeken over waarom melk ongezond blijkt te zijn en hoe je kunt testen of dit ook voor jou zo is
 9. Waarom sommige mensen van 1 boterham direct aankomen,terwijl andere mensen zonder problemen alles kunnen eten en hoe jij bij die laatste groep kunt horen

 

Leave A Reply (No comments so far)

No comments yet