Afvallen door te eten

De makkelijkste wijze om af te slanken is door je metabolisme te versnellen.

Sla geen maaltijden over.

Dit vertraagt namelijk je stofwisseling . Regelmatig eten zorgt er voor dat de stofwisseling het meest efficiënt werkt. Wanneer je eet, moet je lichaam de nodige energie verhogen om het eten te verwerken, verteren en op te nemen. Het komt er dus op neer dat hoe vaker je eet, hoe meer vet je lijf verbrandt. Dat betekent natuurlijk wel dat je gezond moet eten. Het is niet de bedoeling dat je alles naar binnen propt wat je maar lekker vindt.

Begin met elke 2,5 uur een kleine maaltijd te eten . Zo blijft het insulinegehalte in je lijf constant waardoor er geen overtollig insuline afgeven wordt. Overtollige afgifte van insuline wordt omgezet in vetopslag. In plaats daarvan moet je lijf de energie direct gebruiken, waardoor de vetverbranding constant blijft.

Beweeg

Het enige dat je hoeft te doen is een wandeling maken . Uit onderzoek is gebleken dat er weinig verschil zit tussen de hoeveelheid vetten die je verbrand als je 5 kilometer hardloopt of wandelt. Het grote verschil is dat rennen sneller gaat dan een wandeling maken . Waar je wel op moet letten indien je gaat rennen om af te slanken is de intensiteit. Ga je immers op een te hoog tempo rennen dan ga je weer meer koolhydraten verbranden in plaats van vetten.

Mager eiwitrijk voedsel

Het overgrote deel van de calorieën in mager eiwitrijk eten wordt verbrand tijdens het verteringsproces. Ook wel het thermische effect genoemd. Mager proteïnerijk eten heeft het hoogste thermische effect van alle voedselsoorten. Eet dus mager vlees, gevogelte en vis. De gezondste wijze om vlees en vis te bereiden is in de oven of grillen.

lees het hele artikel op: Vet verbranden door te eten

Leave A Reply (No comments so far)

The comments are closed.

No comments yet