Waarom we calorieen uitrekenen 1399

Dit artikel is afkomst van het pure kokosolie blog.

Wat maakt mensen dik? Eigenlijk is het verbruik van meer voedsel dan ons lichaam nodig heeft. Het voedsel dat we eten wordt omgezet in energie gemeten in calorieën welke bevoegdheden metabolisme functies en fysieke activiteit. Eventuele overtollige calorieën worden omgezet in vet en verpakt weg in vetcellen om cellulitis te produceren op onze benen, de reserveband rond onze middelste, en de extra grote zitkussens op onze achterzijde. Dus hoe meer we eten, hoe dikker we worden.

De tempo waarmee het lichaam calorieën gebruikt voor de onderhoudswerkzaamheden wordt het basaal metabolisme (BMR). Het is equivalent zijn aan het aantal calorieën een persoon zou besteden liggend, niet werkend maar wakker. Elke lichamelijke activiteit, hoe simpel , zou extra calorieën moeten tellen.

Elke gebruik een andere BMR (Basal Metabolic Rate, het bereken hoeveel calorieën je nodig hebt om te verbanden). Een heleboel factoren meten uw BMR en de hoeveelheid calorieën die je lichaam nodig heeft en gebruik. Jongeren nuttigen alleen meer calorieën dan ouderen . Lichamelijk actieve mensen gebruiken meer dan minder actieve mensen. Mensen die vasten, hongerlijden , of zelfs een dieet nuttigen minder calorieën. Mensen met overgewicht gebruiken minder calorieën dan magere of gespierde consumenten . Deze laatste twee situaties zijn niet welkom nieuws voor mensen met overgewicht en diëten. Het betekent dat ze nog minder schransen voor een verandering.

De twee meest invloedrijke factoren waarover we controle hebben bij het bepalen van het lichaamsgewicht zijn calorie consumptie en lichamelijke werking . Laten we eens kijken naar een voorbeeld van hoe de voedselconsumptie en lichaamsbeweging van invloed is op het gewicht. Een 75 kilo man met een zittend werk , zoals iemand die zittend werk doet zoals achter de computer zitten, heeft ongeveer 1600 calorieën voor basis metabolisme functies nodig en nog eens 800 calorieën vanwege de dagelijkse geestelijke activiteiten.

Hij zou een totaal van 2400 (1600 plus 600 (calorieën per dag) moeten hebben om zijn lichaamsgewicht te behouden. Gewichtstoename kan komen door twee factoren (1), als hij eet meer dan 2400 calorieën dan je verbruikt, worden alle extra calorieën omgezet in vet, dus meer gewicht, en (2) als hij wordt minder activiteit dan hij al heeft, zijn lichaam zal gebruik maken van minder calorieën en zet het om in overtollige vet.

Een gezonde calorie-inname zal variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van de activiteit niveau , en van man tot vrouw. Een man met een baan dat matige activiteit vereist, zoals schoonmaakwerkzaamheden werk, heeft globaal 2600-2800 calorieën per dag te handhaven voor zijn gewicht. Voor een zware taak, zoals metselen moet men ongeveer 2800-3200 calorieën per dag nemen. Een doorsnee grootte mannelijke behoefte tussen 2200 en 3200 calorieën per dag,

Afhankelijk van zijn niveau van lichamelijke activiteit. Dames zijn over het algemeen kleiner en hebben minder spiermassa dan mannen, zodat ze niet zo calorieën nodig hebben. Vrouw hebben 2000-2800 per dag nodig.

Dit artikel is afkomst van het pure kokosolie blog.

Tags: calorieën tellen, bmr uitleg

Leave A Reply (No comments so far)

The comments are closed.

No comments yet