Warning: Illegal string offset 'wordpress_adv_hidden' in /home3/pigeon99/public_html/10-kilo-afvallen.info/wp-content/plugins/tinymce-advanced/tinymce-advanced.php on line 178

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home3/pigeon99/public_html/10-kilo-afvallen.info/wp-content/plugins/tinymce-advanced/tinymce-advanced.php:178) in /home3/pigeon99/public_html/10-kilo-afvallen.info/wp-content/plugins/wp-wizard-cloak/actions/wp_loaded.php on line 5

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home3/pigeon99/public_html/10-kilo-afvallen.info/wp-content/plugins/tinymce-advanced/tinymce-advanced.php:178) in /home3/pigeon99/public_html/10-kilo-afvallen.info/wp-content/plugins/wp-wizard-cloak/actions/wp_loaded.php on line 5
Oefeningen om af te vallen

Oefeningen om af te vallen

Oefeningen om af te vallen Oefeningen om af te vallenWe leven in een haastige wereld, waar een groot deel van ons tijd wordt opgeslokt door een drukke baan, sociale activiteiten, studie en misschien wel kinderen. Een bezoekje brengen aan de sportschool kan voor veel van ons wel eens lastig, omdat we vooral niet altijd een sportschool om de hoek hebben. Gelukkig zijn voor degenen die hieraan geen deel kunnen nemen andere opties.

Er zijn tal van oefeningen die we gewoon thuis kunnen doen. Deze oefeningen zijn ook heel eenvoudig en kan door een ieder worden gedaan. Hierdoor kunnen we geen excuus bieden om aan een gezonde levensstijl te werken. Ze kunnen op ieder moment van de dag worden gedaan, ook wanneer we een volle agenda hebben. Als we deze oefeningen eenmaal doen, zullen we ons gezonder voelen en ons stressniveau zal omlaag gaan zodat ons emotionele gezondheid ook verbeterd wordt.

We starten allereerst met squats oefeningen die zeer geschikt zijn voor het versterken van de spieren en het verbranden van vet rond de benen en billen.

Start met de benen een schouderbreedte uit elkaar, de handen gestrekt vooruit voor balans en de rug een beetje hol. Zak langzaam door de knieën totdat de dijen horizontaal staan. Probeer deze positie 5 seconden vast te houden en ga langzaam weer omhoog. Herhaal dit 10 maal.

Indien deze oefening te zwaar is, kunnen we ook een stoel met leuningen hiervoor gebruiken. Sta op uit de stoel en gebruik zo min mogelijk de armen om via de leuning omhoog te duwen.

Indien deze squats regelmatig worden gedaan, zullen we merken dat de spieren rond de benen en billen steeds sterker worden en het herhaaldelijk kan worden gedaan.

Sit-ups zijn ook de beste oefeningen om je buikspieren te trainen, zonder gebruik te maken van allerlei apparaten. Ze zijn effectief bij het verbranden van buikvet en het verstevigen van je buikspieren.

 

Voor vele van ons zijn het natuurlijk niet de leukste oefeningen om te doen. Maar wanneer we resultaten zien, zullen we beseffen dat al het harde werken zeker de moeite waard is.

Start met een fitnessmatje of iets anders zacht voor de rug om de grond of iets stevig. Ga plat op rug liggen en plaats de benen in een hoek van 90 graden. Vervolgens de handen in de nek en beweeg rustig met het hoofd naar de knieën toe totdat de ellebogen de knieën raken. En dan weer rustig omlaag, voel dat de buikspieren het werk doen en de oefening herhaaldelijk doen tot je buikspieren verbranden. Doe dit 5 a 10 maal. De voeten zouden voor het gemak onder de bank geklemd kunnen worden om de oefening beter uit te voeren.

Indien deze oefening te zwaar is bij het snel last krijgen van de nek of rug, zouden de armen op de borst gekruist kunnen worden in plaats van in de nek. Vervolgens met het hoofd naar de knieën toe en 2 seconden vast houden en daarna weer rustig naar de grond zakken en weer direct met het hoofd omhoog. De buikspieren moeten wel gespannen blijven.

Push Ups zijn ook normale oefeningen die vele van ons niet leuk vinden, maar het effect ervan op het bovenlichaam zou reden genoeg zijn om even door te bijten en naar de vloer te zakken. Normale push ups vanuit de tenen zouden in het begin heel erg lastig zijn, we zouden dan het best kunnen starten vanuit de knieën. Een ander manier is ook push ups te doen vanuit een andere hoek, tegen een muur of tafel. Op welke manier dan ook, de bovenlijf zullen gespierder worden en het vet bij de bovenarm en schouders zal verbrandt worden.

Tags: , , , , ,

Leave A Reply (No comments so far)

No comments yet

10 kilo afvallen

Download Het E-boek 20 Resepten Gratis

RSS Laatste Bericht van Jesse

 • Hoe vet verbranden op buik 12 augustus 2014
  Hoe kan ik vet verbranden op mijn buik? Hoe krijg ik een plattere buik? Deze vragen krijgen we regelmatig van cliënten en leden van ons gezondheidsprogramma. Buikvet is hardnekkig, maar met de juiste strategie kun je overtollig buikvet verbranden. Wat … Continue reading → The post Hoe vet verbranden op buik appeared first on Gezond van binnen, Slank van buit […]
  Jesse van der Velde
 • Lage rugklachten verminderen met deze oefeningen 7 augustus 2014
  Mensen halen oorzaak en gevolg nog wel eens door elkaar en vinden daarin redenen om niet te hoeven sporten. Ze zeggen: ‘Ik heb rugklachten en moet eerst van mijn klachten af voordat ik ga sporten.’ De paradox is natuurlijk dat … Continue reading → The post Lage rugklachten verminderen met deze oefeningen appeared first on Gezond van binnen, Slank van buiten.
  Jesse van der Velde
 • Snel afvallen met sporten 5 augustus 2014
  De wetenschap is het er over eens, om af te vallen met sporten is hoge intensiteit training met korte rustmomenten is veel effectiever dan lange cardio training op een constante intensiteit. In dit artikel lees je hoe dat zit en … Continue reading → The post Snel afvallen met sporten appeared first on Gezond van binnen, Slank van buiten.
  Jesse van der Velde
 • Buikvet verbranden oefeningen - is kort en op hoge intensiteit beter? 31 juli 2014
  Buikvet is hardnekkig, maar met de juiste manier van trainen kun je overtollig buikvet verbranden. Uit onderzoek is gebleken dat de meest geadviseerde manier om dat te doen, zeker niet de meest effectieve manier is. Wat de meest effectieve manier … Continue reading → The post Buikvet verbranden oefeningen - is kort en op hoge intensiteit beter? appeared firs […]
  Jesse van der Velde
 • Berekenen hoeveel water je per dag zou moeten drinken 28 juli 2014
  Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Ongeveer 75% van ons lichaam is water en slechts 25% is vaste stof. Water is belangrijk voor de absorptie van voedingsstoffen, het verwerken van afval, celactiviteiten en alles wat nodig is … Continue reading → The post Berekenen hoeveel water je per dag zou moeten drinken appeared first on Gezond van binnen […]
  Jesse van der Velde