Oefeningen om af te vallen

Oefeningen om af te vallen Oefeningen om af te vallenWe leven in een haastige wereld, waar een groot deel van ons tijd wordt opgeslokt door een drukke baan, sociale activiteiten, studie en misschien wel kinderen. Een bezoekje brengen aan de sportschool kan voor veel van ons wel eens lastig, omdat we vooral niet altijd een sportschool om de hoek hebben. Gelukkig zijn voor degenen die hieraan geen deel kunnen nemen andere opties.

Er zijn tal van oefeningen die we gewoon thuis kunnen doen. Deze oefeningen zijn ook heel eenvoudig en kan door een ieder worden gedaan. Hierdoor kunnen we geen excuus bieden om aan een gezonde levensstijl te werken. Ze kunnen op ieder moment van de dag worden gedaan, ook wanneer we een volle agenda hebben. Als we deze oefeningen eenmaal doen, zullen we ons gezonder voelen en ons stressniveau zal omlaag gaan zodat ons emotionele gezondheid ook verbeterd wordt.

We starten allereerst met squats oefeningen die zeer geschikt zijn voor het versterken van de spieren en het verbranden van vet rond de benen en billen.

Start met de benen een schouderbreedte uit elkaar, de handen gestrekt vooruit voor balans en de rug een beetje hol. Zak langzaam door de knieën totdat de dijen horizontaal staan. Probeer deze positie 5 seconden vast te houden en ga langzaam weer omhoog. Herhaal dit 10 maal.

Indien deze oefening te zwaar is, kunnen we ook een stoel met leuningen hiervoor gebruiken. Sta op uit de stoel en gebruik zo min mogelijk de armen om via de leuning omhoog te duwen.

Indien deze squats regelmatig worden gedaan, zullen we merken dat de spieren rond de benen en billen steeds sterker worden en het herhaaldelijk kan worden gedaan.

Sit-ups zijn ook de beste oefeningen om je buikspieren te trainen, zonder gebruik te maken van allerlei apparaten. Ze zijn effectief bij het verbranden van buikvet en het verstevigen van je buikspieren.

 

Voor vele van ons zijn het natuurlijk niet de leukste oefeningen om te doen. Maar wanneer we resultaten zien, zullen we beseffen dat al het harde werken zeker de moeite waard is.

Start met een fitnessmatje of iets anders zacht voor de rug om de grond of iets stevig. Ga plat op rug liggen en plaats de benen in een hoek van 90 graden. Vervolgens de handen in de nek en beweeg rustig met het hoofd naar de knieën toe totdat de ellebogen de knieën raken. En dan weer rustig omlaag, voel dat de buikspieren het werk doen en de oefening herhaaldelijk doen tot je buikspieren verbranden. Doe dit 5 a 10 maal. De voeten zouden voor het gemak onder de bank geklemd kunnen worden om de oefening beter uit te voeren.

Indien deze oefening te zwaar is bij het snel last krijgen van de nek of rug, zouden de armen op de borst gekruist kunnen worden in plaats van in de nek. Vervolgens met het hoofd naar de knieën toe en 2 seconden vast houden en daarna weer rustig naar de grond zakken en weer direct met het hoofd omhoog. De buikspieren moeten wel gespannen blijven.

Push Ups zijn ook normale oefeningen die vele van ons niet leuk vinden, maar het effect ervan op het bovenlichaam zou reden genoeg zijn om even door te bijten en naar de vloer te zakken. Normale push ups vanuit de tenen zouden in het begin heel erg lastig zijn, we zouden dan het best kunnen starten vanuit de knieën. Een ander manier is ook push ups te doen vanuit een andere hoek, tegen een muur of tafel. Op welke manier dan ook, de bovenlijf zullen gespierder worden en het vet bij de bovenarm en schouders zal verbrandt worden.

Tags: , , , , ,

Leave A Reply (No comments so far)

No comments yet

10 kilo afvallen

Download Het E-boek 20 Resepten Gratis

RSS Laatste Bericht van Jesse

 • Mannelijke kaalheid tegengaan 25 november 2014
  Veel mannen krijgen vroeger of later te maken met alopecia androgenetica, ofwel kaalheid. Het is een natuurlijk proces dat bijvoorbeeld wordt beïnvloedt door erfelijkheid, hormoonhuishouding, leeftijd en ras. Dat het veel voorkomt betekent niet dat het psychisch geen impact kan … Continue reading → The post Mannelijke kaalheid tegengaan appeared first on Gez
  Jesse van der Velde
 • Menopauze symptomen bij vrouwen - zo herken je een aankomende menopauze 20 november 2014
  De menopauze is een natuurlijk proces waar alle vrouwen op een gegeven moment mee te maken krijgen. Het is zeker geen medische aandoening, maar de lichamelijke en emotionele klachten kunnen wel je dagelijks leven op een negatieve manier beïnvloeden. De … Continue reading → The post Menopauze symptomen bij vrouwen - zo herken je een aankomende menopauze appea
  Jesse van der Velde
 • Nieuw boek: OERsterk Leven van drs. Richard de Leth 18 november 2014
  In de veeleisende samenleving wordt de mens steeds vermoeider, dikker en zieker. Onze genen snappen geen bal van de huidige omgeving. Een belangrijke oorzaak hiervan is een verkeerde leefstijl. Bewustwording opent de deur naar gedragsverandering en optimale gezondheid. Dit lifestyleboek … Continue reading → The post Nieuw boek: OERsterk Leven van drs. Richar
  Jesse van der Velde
 • Testosteron verhogen op natuurlijke manier 10 november 2014
  Naarmate mannen ouder worden daalt het testosterongehalte in het lichaam van nature. Maar ook mannen tussen de 40 en 55 hebben volgens de World Health Organization al een testosterongehalte dat 50% lager ligt dan toen ze jongvolwassenen waren en dat … Continue reading → The post Testosteron verhogen op natuurlijke manier appeared first on Gezond van binnen,
  Jesse van der Velde
 • Afvallen Buik - 4 tips en 1 oefening 4 november 2014
  Wie last heeft van een buikje zal misschien uit ervaring weten dat minder eten vaak wel leidt tot wat gewichtsverlies maar niet echt helpt om van buikvet af te komen. Dit komt omdat de hormonen insuline en cortisol een belangrijke … Continue reading → The post Afvallen Buik - 4 tips en 1 oefening appeared first on Gezond van binnen, Slank van buiten.
  Jesse van der Velde