Oefeningen om af te vallen

Oefeningen om af te vallen Oefeningen om af te vallenWe leven in een haastige wereld, waar een groot deel van ons tijd wordt opgeslokt door een drukke baan, sociale activiteiten, studie en misschien wel kinderen. Een bezoekje brengen aan de sportschool kan voor veel van ons wel eens lastig, omdat we vooral niet altijd een sportschool om de hoek hebben. Gelukkig zijn voor degenen die hieraan geen deel kunnen nemen andere opties.

Er zijn tal van oefeningen die we gewoon thuis kunnen doen. Deze oefeningen zijn ook heel eenvoudig en kan door een ieder worden gedaan. Hierdoor kunnen we geen excuus bieden om aan een gezonde levensstijl te werken. Ze kunnen op ieder moment van de dag worden gedaan, ook wanneer we een volle agenda hebben. Als we deze oefeningen eenmaal doen, zullen we ons gezonder voelen en ons stressniveau zal omlaag gaan zodat ons emotionele gezondheid ook verbeterd wordt.

We starten allereerst met squats oefeningen die zeer geschikt zijn voor het versterken van de spieren en het verbranden van vet rond de benen en billen.

Start met de benen een schouderbreedte uit elkaar, de handen gestrekt vooruit voor balans en de rug een beetje hol. Zak langzaam door de knieën totdat de dijen horizontaal staan. Probeer deze positie 5 seconden vast te houden en ga langzaam weer omhoog. Herhaal dit 10 maal.

Indien deze oefening te zwaar is, kunnen we ook een stoel met leuningen hiervoor gebruiken. Sta op uit de stoel en gebruik zo min mogelijk de armen om via de leuning omhoog te duwen.

Indien deze squats regelmatig worden gedaan, zullen we merken dat de spieren rond de benen en billen steeds sterker worden en het herhaaldelijk kan worden gedaan.

Sit-ups zijn ook de beste oefeningen om je buikspieren te trainen, zonder gebruik te maken van allerlei apparaten. Ze zijn effectief bij het verbranden van buikvet en het verstevigen van je buikspieren.

 

Voor vele van ons zijn het natuurlijk niet de leukste oefeningen om te doen. Maar wanneer we resultaten zien, zullen we beseffen dat al het harde werken zeker de moeite waard is.

Start met een fitnessmatje of iets anders zacht voor de rug om de grond of iets stevig. Ga plat op rug liggen en plaats de benen in een hoek van 90 graden. Vervolgens de handen in de nek en beweeg rustig met het hoofd naar de knieën toe totdat de ellebogen de knieën raken. En dan weer rustig omlaag, voel dat de buikspieren het werk doen en de oefening herhaaldelijk doen tot je buikspieren verbranden. Doe dit 5 a 10 maal. De voeten zouden voor het gemak onder de bank geklemd kunnen worden om de oefening beter uit te voeren.

Indien deze oefening te zwaar is bij het snel last krijgen van de nek of rug, zouden de armen op de borst gekruist kunnen worden in plaats van in de nek. Vervolgens met het hoofd naar de knieën toe en 2 seconden vast houden en daarna weer rustig naar de grond zakken en weer direct met het hoofd omhoog. De buikspieren moeten wel gespannen blijven.

Push Ups zijn ook normale oefeningen die vele van ons niet leuk vinden, maar het effect ervan op het bovenlichaam zou reden genoeg zijn om even door te bijten en naar de vloer te zakken. Normale push ups vanuit de tenen zouden in het begin heel erg lastig zijn, we zouden dan het best kunnen starten vanuit de knieën. Een ander manier is ook push ups te doen vanuit een andere hoek, tegen een muur of tafel. Op welke manier dan ook, de bovenlijf zullen gespierder worden en het vet bij de bovenarm en schouders zal verbrandt worden.

Tags: , , , , ,

Leave A Reply (No comments so far)

No comments yet

10 kilo afvallen

Download Het E-boek 20 Resepten Gratis

RSS Laatste Bericht van Jesse

 • Nieuw boek: De Supplementenwijzer 27 februari 2015
  Orthomoleculair therapeut Juglen Zwaan maakt mensen bewust van de relatie tussen voeding en gezondheid. Zijn inspirerende boek De Supplementenwijzer is een overzichtelijke gids in de wereld van vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten & oliën, superfoods en andere supplementen. Het boek geeft … Continue reading → The post Nieuw boek: De Supplementenwijzer appeared first on Blijvend Afvallen […]
  Jesse van der Velde
 • Chlorofyl - is dit echt zo gezond? Feiten en fabels over bladgroen 26 februari 2015
  Chlorofyl is de laatste tijd veel in het nieuws. Het zou onder meer reinigend werken, het bloed basisch maken, kanker remmend zijn of zelfs kanker kunnen voorkomen, energie geven en het immuunsysteem stimuleren… maar klopt dat allemaal wel? Wat is … Continue reading → The post Chlorofyl - is dit echt zo gezond? Feiten en […]
  Jesse van der Velde
 • Leren omgaan met je gedachten - masterclass ‘Mentaal Vitaal’ van Albert Sonnevelt 25 februari 2015
  Heb jij ook vaak negatieve gedachten, kun je uren blijven doormalen over allerlei zaken en ben je aan het eind van de dag meestal volledig uitgeput? Dan is de masterclass ‘Mentaal Vitaal’ iets voor jou, een leerzame bijeenkomst die door … Continue reading → The post Leren omgaan met je gedachten - masterclass ‘Mentaal Vitaal’ […]
  Jesse van der Velde
 • Wat gebeurt er in je lichaam als je frisdrank drinkt? 24 februari 2015
  In de afgelopen jaren zijn er veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de effecten van frisdrank op het lichaam en de gezondheid. In dit artikel zet ik verschillende onderzoeken op een rijtje en krijg je een antwoord op de vraag: wat … Continue reading → The post Wat gebeurt er in je lichaam als je frisdrank […]
  Jesse van der Velde
 • Trek in zoet na eten - Zo los je dit op 15 februari 2015
  Trek hebben in zoet na het eten kan verschillende oorzaken hebben. In dit artikel lees je meer over de verschillende oorzaken met de daarbij behorende oplossingen. 1. Energie Wanneer je veel ‘slechte’ koolhydraten met ‘snelle’ suikers eet stijgt je bloedsuikerspiegel … Continue reading → The post Trek in zoet na eten - Zo los je […]
  Jesse van der Velde