Oefeningen om af te vallen

Oefeningen om af te vallen Oefeningen om af te vallenWe leven in een haastige wereld, waar een groot deel van ons tijd wordt opgeslokt door een drukke baan, sociale activiteiten, studie en misschien wel kinderen. Een bezoekje brengen aan de sportschool kan voor veel van ons wel eens lastig, omdat we vooral niet altijd een sportschool om de hoek hebben. Gelukkig zijn voor degenen die hieraan geen deel kunnen nemen andere opties.

Er zijn tal van oefeningen die we gewoon thuis kunnen doen. Deze oefeningen zijn ook heel eenvoudig en kan door een ieder worden gedaan. Hierdoor kunnen we geen excuus bieden om aan een gezonde levensstijl te werken. Ze kunnen op ieder moment van de dag worden gedaan, ook wanneer we een volle agenda hebben. Als we deze oefeningen eenmaal doen, zullen we ons gezonder voelen en ons stressniveau zal omlaag gaan zodat ons emotionele gezondheid ook verbeterd wordt.

We starten allereerst met squats oefeningen die zeer geschikt zijn voor het versterken van de spieren en het verbranden van vet rond de benen en billen.

Start met de benen een schouderbreedte uit elkaar, de handen gestrekt vooruit voor balans en de rug een beetje hol. Zak langzaam door de knieën totdat de dijen horizontaal staan. Probeer deze positie 5 seconden vast te houden en ga langzaam weer omhoog. Herhaal dit 10 maal.

Indien deze oefening te zwaar is, kunnen we ook een stoel met leuningen hiervoor gebruiken. Sta op uit de stoel en gebruik zo min mogelijk de armen om via de leuning omhoog te duwen.

Indien deze squats regelmatig worden gedaan, zullen we merken dat de spieren rond de benen en billen steeds sterker worden en het herhaaldelijk kan worden gedaan.

Sit-ups zijn ook de beste oefeningen om je buikspieren te trainen, zonder gebruik te maken van allerlei apparaten. Ze zijn effectief bij het verbranden van buikvet en het verstevigen van je buikspieren.

 

Voor vele van ons zijn het natuurlijk niet de leukste oefeningen om te doen. Maar wanneer we resultaten zien, zullen we beseffen dat al het harde werken zeker de moeite waard is.

Start met een fitnessmatje of iets anders zacht voor de rug om de grond of iets stevig. Ga plat op rug liggen en plaats de benen in een hoek van 90 graden. Vervolgens de handen in de nek en beweeg rustig met het hoofd naar de knieën toe totdat de ellebogen de knieën raken. En dan weer rustig omlaag, voel dat de buikspieren het werk doen en de oefening herhaaldelijk doen tot je buikspieren verbranden. Doe dit 5 a 10 maal. De voeten zouden voor het gemak onder de bank geklemd kunnen worden om de oefening beter uit te voeren.

Indien deze oefening te zwaar is bij het snel last krijgen van de nek of rug, zouden de armen op de borst gekruist kunnen worden in plaats van in de nek. Vervolgens met het hoofd naar de knieën toe en 2 seconden vast houden en daarna weer rustig naar de grond zakken en weer direct met het hoofd omhoog. De buikspieren moeten wel gespannen blijven.

Push Ups zijn ook normale oefeningen die vele van ons niet leuk vinden, maar het effect ervan op het bovenlichaam zou reden genoeg zijn om even door te bijten en naar de vloer te zakken. Normale push ups vanuit de tenen zouden in het begin heel erg lastig zijn, we zouden dan het best kunnen starten vanuit de knieën. Een ander manier is ook push ups te doen vanuit een andere hoek, tegen een muur of tafel. Op welke manier dan ook, de bovenlijf zullen gespierder worden en het vet bij de bovenarm en schouders zal verbrandt worden.

Tags: , , , , ,

Leave A Reply (No comments so far)

No comments yet

10 kilo afvallen

Download Het E-boek 20 Resepten Gratis

RSS Laatste Bericht van Jesse

 • Voeding en overgangsklachten 16 september 2014
  De menopauze of overgang is een natuurlijke transformatie waar alle vrouwen vroeg of laat mee te maken krijgen. Gemiddeld krijgen vrouwen tussen de 45 en 55 mogelijk last van overgangsklachten. Wanneer je daar last van hebt, weet dan dat er … Continue reading → The post Voeding en overgangsklachten appeared first on Gezond van binnen, Slank van buiten.
  Jesse van der Velde
 • Plotselinge gewichtstoename - oorzaken en oplossing 9 september 2014
  Je eet niet anders dan anders, en toch ben je aangekomen in gewicht. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar één van de oorzaken kan heel goed een disbalans in de darmflora zijn. Het is misschien verrassend dat een orgaan, waarvan … Continue reading → The post Plotselinge gewichtstoename - oorzaken en oplossing appeared first on Gezond van binnen, Slank
  Jesse van der Velde
 • Niet afvallen ondanks dieet en sporten 2 september 2014
  Ons hormonaal stelsel is een heel gevoelig systeem. Wat we eten, wat voor beweging we wel of niet doen, tekorten aan voedingsstoffen en onze levensstijl hebben veel invloed op deze hormonen. Het kan zijn dat je regelmatig sport, op je … Continue reading → The post Niet afvallen ondanks dieet en sporten appeared first on Gezond van binnen, Slank van buiten.
  Jesse van der Velde
 • Nieuw boek: Gezondheidsboost 28 augustus 2014
  Mijn nieuwste boek, in klein formaat, is een inspirerende boost voor een kickstart richting een gezonde levensstijl. Als je al een gezonde levensstijl hebt geeft het je nieuwe adviezen en inspiratie. Het zijn de 31 beste adviezen voor meer energie, … Continue reading → The post Nieuw boek: Gezondheidsboost appeared first on Gezond van binnen, Slank van buite
  Jesse van der Velde
 • Aangekomen in korte tijd, zonder reden? De oorzaak en oplossing 26 augustus 2014
  Soms kun je plotseling een aantal kilo aankomen zonder dat je iets hebt veranderd aan je voedingspatroon of levensstijl. Hoe kan dat? Vaak heeft dit een hormonale oorzaak. In dit artikel bekijken we twee oorzaken van aankomen in korte tijd, … Continue reading → The post Aangekomen in korte tijd, zonder reden? De oorzaak en oplossing appeared first on Gezond
  Jesse van der Velde