Oefeningen om af te vallen

Oefeningen om af te vallen Oefeningen om af te vallenWe leven in een haastige wereld, waar een groot deel van ons tijd wordt opgeslokt door een drukke baan, sociale activiteiten, studie en misschien wel kinderen. Een bezoekje brengen aan de sportschool kan voor veel van ons wel eens lastig, omdat we vooral niet altijd een sportschool om de hoek hebben. Gelukkig zijn voor degenen die hieraan geen deel kunnen nemen andere opties.

Er zijn tal van oefeningen die we gewoon thuis kunnen doen. Deze oefeningen zijn ook heel eenvoudig en kan door een ieder worden gedaan. Hierdoor kunnen we geen excuus bieden om aan een gezonde levensstijl te werken. Ze kunnen op ieder moment van de dag worden gedaan, ook wanneer we een volle agenda hebben. Als we deze oefeningen eenmaal doen, zullen we ons gezonder voelen en ons stressniveau zal omlaag gaan zodat ons emotionele gezondheid ook verbeterd wordt.

We starten allereerst met squats oefeningen die zeer geschikt zijn voor het versterken van de spieren en het verbranden van vet rond de benen en billen.

Start met de benen een schouderbreedte uit elkaar, de handen gestrekt vooruit voor balans en de rug een beetje hol. Zak langzaam door de knieën totdat de dijen horizontaal staan. Probeer deze positie 5 seconden vast te houden en ga langzaam weer omhoog. Herhaal dit 10 maal.

Indien deze oefening te zwaar is, kunnen we ook een stoel met leuningen hiervoor gebruiken. Sta op uit de stoel en gebruik zo min mogelijk de armen om via de leuning omhoog te duwen.

Indien deze squats regelmatig worden gedaan, zullen we merken dat de spieren rond de benen en billen steeds sterker worden en het herhaaldelijk kan worden gedaan.

Sit-ups zijn ook de beste oefeningen om je buikspieren te trainen, zonder gebruik te maken van allerlei apparaten. Ze zijn effectief bij het verbranden van buikvet en het verstevigen van je buikspieren.

 

Voor vele van ons zijn het natuurlijk niet de leukste oefeningen om te doen. Maar wanneer we resultaten zien, zullen we beseffen dat al het harde werken zeker de moeite waard is.

Start met een fitnessmatje of iets anders zacht voor de rug om de grond of iets stevig. Ga plat op rug liggen en plaats de benen in een hoek van 90 graden. Vervolgens de handen in de nek en beweeg rustig met het hoofd naar de knieën toe totdat de ellebogen de knieën raken. En dan weer rustig omlaag, voel dat de buikspieren het werk doen en de oefening herhaaldelijk doen tot je buikspieren verbranden. Doe dit 5 a 10 maal. De voeten zouden voor het gemak onder de bank geklemd kunnen worden om de oefening beter uit te voeren.

Indien deze oefening te zwaar is bij het snel last krijgen van de nek of rug, zouden de armen op de borst gekruist kunnen worden in plaats van in de nek. Vervolgens met het hoofd naar de knieën toe en 2 seconden vast houden en daarna weer rustig naar de grond zakken en weer direct met het hoofd omhoog. De buikspieren moeten wel gespannen blijven.

Push Ups zijn ook normale oefeningen die vele van ons niet leuk vinden, maar het effect ervan op het bovenlichaam zou reden genoeg zijn om even door te bijten en naar de vloer te zakken. Normale push ups vanuit de tenen zouden in het begin heel erg lastig zijn, we zouden dan het best kunnen starten vanuit de knieën. Een ander manier is ook push ups te doen vanuit een andere hoek, tegen een muur of tafel. Op welke manier dan ook, de bovenlijf zullen gespierder worden en het vet bij de bovenarm en schouders zal verbrandt worden.

Tags: , , , , ,

Leave A Reply (No comments so far)

No comments yet

10 kilo afvallen

Download Het E-boek 20 Resepten Gratis

RSS Laatste Bericht van Jesse

 • UVB en UVA straling: goed voor vitamine D of veroorzaakt het huidkanker? 21 april 2014
  Zonder de zon kunnen we niet leven, het is bovendien onze grootste bron voor de aanmaak van vitamine D. Deze vitamine beschermt ons tegen allerlei ziektes zoals kanker, tegelijk weten we dat te veel zon, door UVB en UVA straling, schadelijk … Continue reading → The post UVB en UVA straling: goed voor vitamine D of veroorzaakt het huidkanker? appeared first o […]
  Jesse van der Velde
 • EkoTown – hét biologische lifestyle festival voor iedereen die gezond wil leven 15 april 2014
  Dit jaar wordt voor het eerst EkoTown georganiseerd, een biologische lifestyle festival waar biologisch eten, sport en recreatie centraal staan. EkoTown is een gezellig en dynamisch festival voor iedereen die een gezonde manier van leven belangrijk vindt, en zal dit … Continue reading → The post EkoTown – hét biologische lifestyle festival voor iedereen die […]
  Jesse
 • Phycocyanine in blauw-groene algen goed voor stamcellen 12 april 2014
  De kleur in blauwgroene algen komt van een speciaal blauw pigment: phycocyanine. Phycocyanine heeft allerlei positieve eigenschappen voor onze gezondheid. Deze stof gedraagt zich als een sterke antioxidant in de cellen en heeft een ontstekingsremmende werking. Dit wordt ondersteund door … Continue reading → The post Phycocyanine in blauw-groene algen goed vo […]
  Jesse van der Velde
 • Ben jij de allerbeste? 2 Vacatures Sales medewerkers Amsterdam 9 april 2014
  Jessevandervelde.com heeft voor de verdere uitbreiding van haar Sales team 2 vacatures voor fulltime telefonische sales medewerkers. Voor de verkoop van gezondheid coaching programma’s. We zijn alleen op zoek naar de allerbeste. Als je super gedreven bent en gefocust bent … Continue reading → The post Ben jij de allerbeste? 2 Vacatures Sales medewerkers Amst […]
  Jesse
 • Mycotoxines – Wat zijn het, waar komen ze vandaan? 7 april 2014
  Schimmels in voeding of in het lichaam, zoals candida, scheiden afval uit: mycotoxines. Deze kunnen schadelijk en zelfs gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Hoe kun je het herkennen? En wat kun je doen om mycotoxines in het lichaam te voorkomen? … Continue reading → The post Mycotoxines – Wat zijn het, waar komen ze vandaan? appeared first on Gezond van binne […]
  Jesse van der Velde